كشتی ایران در المپیك، یك چشم خندان یك چشم گریان

ساخت وبلاگ

تهران - تلاش هیجان برانگیز و قدرتمندانه برترین و زبده ترین ورزشكاران دنیا در سی امین دوره بازی های المپیك كه به میزبانی شهر لندن در بریتانیا یا همان انگلیس برگزار شد، یكشنبه شب در شرایطی خاتمه یافت كه كشتی ایران در دو رشته فرنگی و آزاد، دو كارنامه متفاوت و جداگانه ای را از خود بر جای گذاشت.
     
به گزارش ایرنا، نتایجی كه طی هشت روز پیكارهای كشتی بازی های المپیك 2012 لندن (البته بدون احتساب رقابت های دو روزه كشتی زنان كه در فواصل مسابقه های دو رشته كشتی فرنگی و آزاد انجام شد) برای كشتی ایران رقم خورد، از زوایا، جنبه ها و دیدگاه های مختلف، قابل بررسی و تعمق است و طبیعا با توجه به نتایج متضاد و متفاوت دو تیم كشتی آزاد و فرنگی البته از حیث مرغوبیت و نوع مدال و نه تعداد آن، نظرات و تفكرات مختلف اهل فن و كارشناسان ورزش كشتی را در پی دارد.

در این میان، اكثر مردم كشورمان كه علاقه مندی به ورزش كشتی در خون و رگ و پی آنهاست، بدون در نظر داشتن شرایط كاملا متفاوتی كه برای دو رشته كشتی فرنگی و آزاد در بازی های المپیك لندن وجود داشت، به طور طبیعی نظر كاملا مساعد و مثبتی نسبت به نتایج بدست آمده ملی پوشان كشتی فرنگی ایران دارند.

اینكه تیم ملی كشتی فرنگی كشورمان با دریافت 3 مدال طلا و كسب مقام قهرمانی در بازی های المپیك لندن در مقایسه با تیم ملی كشتی آزاد، نتیجه خیره كننده و موفقی گرفت، بر كسی پوشیده نیست.

اما شاید عملكرد تیم ملی كشتی آزاد ایران كه در المپیك لندن بدون مدال طلا ماند، برای مردمی كه فقط كسب مدال های طلا در المپیك، مثل همه مردم دنیا، آنان را خوشحال و مسرور می كند

راضی كننده نباشد.

برای بررسی دقیق و موشكافانه نتایج دو تیم ملی كشتی آزاد و فرنگی كشورمان در بازی های المپیك 2012 لندن و رسیدن به دلایلی كه ملی پوشان كشتی آزاد ما را از دسترسی به مدال های طلای المپیك باز داشت، بایستی نگاه های احساسی، عجولانه، شتابزده و غیرمنطقی را كنار گذاشت تا بتوان به پیشرفت كشتی كشورمان كمك كرد.

عملكرد بسیار درخشان مردان توانمند و ساخته و پرداخته تیم ملی كشتی فرنگی ایران با تصاحب 3 مدال طلا كه می توانست با قربانی نشدن 'سعید عبد ولی' قهرمان سال 2011 جهان با توطئه مشترك مسوولان 'فیلا' و كمیته بین المللی المپیك به 4 مدال طلا هم برسد، شرایط را از هر نظر برای كشتی گیران پرتوان و كارآمد تیم ملی كشتی آزاد ایران و كادر فنی مجرب این تیم بسیار سخت و سنگین كرد و مسوولیت بسیار سنگینی بر گرده قهرمانان و مربیان كشتی آزاد قرار گرفت، رشته ای كه همیشه بیشترین تعداد مدال های ورزش ایران را از المپیك ها دریافت كرده است.

در شرایطی كه از آخرین تك مدال نقره كشتی فرنگی ایران كه توسط 'رحیم علی آبادی' در بازی های المپیك 1972 مونیخ بدست آمد، 40 سال گذشت تا كشتی فرنگی ایران، دیگر بار در المپیك به مدال برسد اما كشتی آزاد ایران در طول این دوره طولانی در هیچ المپیكی حتی حداقل با دسترسی به یك مدال برنز، بدون مدال نماند.

نا گفته نماند، به غیر از المپیك 1956 ملبورن كه در آن كشتی آزاد ما موفق به دریافت 2 مدال طلا و 2 نقره شد و نیز همین المپیك 2012 لندن كه كشتی فرنگی ما در آن به دریافت 3 مدال طلا مفتخر شد، كلا هیچ دوره از بازی های المپیك بنا به دلایل گوناگون برای كشتی ایران كه همیشه جزو قدرت های ممتاز و برتر دنیا به حساب آمده، خوش یمن نبوده است.

همانگونه كه اشاره شد، كسب 3 مدال طلا توسط كشتی گیران شجاع و متعصب كشتی فرنگی ما، كار را برای مردان دلاور و غیرتمند كشتی آزاد ایران بسیار سخت كرد.

استرس و اضطراب وارده در نزد یكایك ملی پوشان كشتی آزاد كه همگان با وجود 'رسول خادم' در صدر كادر فنی تیم ملی حداقل به اندازه تیم كشتی فرنگی از آنان انتظار كسب مدال طلا داشتند، مسوولیت آنها را خطیرتر كرد.

حقیقت را باید پذیرفت كه مردان پرتوان و كارآمد كشتی آزاد ایران در المپیك لندن، به سان و هم اندازه همتاهای فرنگی كار خود در كارزار المپیك لندن، مردانه و شجاعانه جنگیدند و سخت ترین و سنگین ترین كشتی های دوران قهرمانی خود را گرفتند و قدم عقب نگذاشتند اما این المپیك هم همانند المپیك های پیش برای آنان چندان خوش یمن نبود.

كشتی های زیبا و شجاعانه مسعود اسماعیل پور، صادق گودرزی، احسان لشكری، رضا یزدانی و كمیل قاسمی را بایستی بار دیگر مرور كرد و دید كه آنان فقط به عشق مردم و میهن خود و با انگیزه پیروزی و قهرمانی در المپیك گام روی تشك های محسور كننده ورزشگاه 'اكسل' شهر لندن گذاشتند.

جملگی آنان همچون جوانان شجاع و دلاور كشتی فرنگی ما مردانه جنگیدند و كشتی های زیبایی را در عرصه المپیك لندن به نمایش گذاشتند و در این بین كشتی گیرانی چون 'احسان لشكری' و 'كمیل قاسمی' كه حتی یك بار هم در پیكارهای كشتی قهرمانی جهان نیز شركت نكرده بودند، با تصاحب مدال برنز المپیك، به كشتی دنیا و قرار گرفتن در جمع مدعیان درجه یك وزن های 84 و 120 كیلوگرم جهان معرفی شدند.

در این مقال، قصد تعریف یا تمجید و یا تخریب و ضعیف كردن افراد را نداریم اما بر این اعتقادیم كه هم 'محمد بنا' و هم 'رسول خادم' كه مسوولیت رهبری و هدایت ملی پوشان كشتی فرنگی و آزاد ایران و كادر فنی دو تیم را در المپیك لندن برعهده داشتند، از دانش، فهم، شعور، درایت و توانایی بسیار بالایی در كشتی برخوردارند و جزو بهترین مربیان و تئوریسین های كشتی دنیا به حساب می آیند، با این تفاوت كه محمد بنا هشت سال زودتر كار خود را به صورت زیربنایی در تیم ملی كشتی فرنگی ایران شروع كرد اما رسول خادم فقط هشت ماه است كار مسوولیت فنی كشتی آزاد را برعهده گرفته، در حالیكه باید زودتر از اینها قدم جلو می گذاشت و به كمك كشتی ایران می آمد!

اگر رسول خادم حداقل دو سال پیش تیم ملی كشتی آزاد ایران را تحویل می گرفت، شاید اكنون شرایط برای تیم ملی كشتی آزاد ایران در المپیك لندن فرق می كرد و این تیم همانند كشتی فرنگی ما نتیجه می گرفت.

در المپیك لندن، نحوه زیرگیری های كشتی گیران آزاد ما از هر دو پای حریفان كاملا با گذشته فرق كرده بود و كشتی گیران ما با زیرگیری های یك خم و دو خم و زیرهای انفجاری، زیر سر رو، زیر از مچ پا و زیر از بغل به راحتی به پاهای حریفان رسیده و كشتی های تهاجمی و كاملا ایرانی را كه مبتنی بر همین گونه زیرگیری هاست، بارها به نمایش گذاشتند.

در بین هفت كشتی گیر تیم كشتی آزاد ما به استثناء 'حسن رحیمی' و 'مهدی تقوی' كه از تقوی به دلیل در اختیار داشتن دو مدال طلای جهان از او انتظار بسیاری می رفت، در بقیه نفرات عنصر جنگندگی و میل پیروز شدن در مقابل حریفان كاملا مشهود بود.

در واقع حضور كوتاه مدت 'رسول خادم' (حدود هشت ماه) در راس كادر فنی تیم ملی كشتی آزاد ایران، تاثیر خود را گذاشته و امیدواریم كه وی همچون 'محمد بنا' همچنان مسوولیت فنی و مدیریت تیم های ملی كشتی كشورمان را پس از بازی های المپیك لندن برعهده داشته باشد.

قرعه های دشوار و كشتی گرفتن با حریفان سرسخت، بویژه در دورهای اول و دوم یكی دیگر از موانع رسیدن به موفقیت های بیشتر كشتی گیران آزادكار ما بود كه این مساله در كشتی فرنگی ما كمتر به چشم خورد.

مساله ای به نام قرعه مناسب برای همه كشتی گیران و تیم های دنیا بسیار دلچسب و دوست داشتنی است و همه قهرمانان كشتی آزاد و فرنگی دنیا می خواهند كه با قرعه های خوب و مناسب كه راه رسیدن آنها را به دیدار نهایی هموار كنند، روبرو شوند و این مساله ای كاملا طبیعی است و نقطه ضعف برای هیچ كشتی گیری به حساب نمی آید.

اما در المپیك لندن، قرعه برای هیچ یك از كشتی گیران آزادكار ما حتی برای 'صادق گودرزی'، 'احسان لشكری' و 'كمیل قاسمی' كه با مدال، صحنه المپیك را ترك كردند، روی خوش نشان نداد.

حتی برداشتن 'گوی' در قانون 'كلینچ' برای گرفتن خم حریف در شرایط مساوی اصلا به سود كشتی گیران ایرانی نبود و با برداشتن هر گوی، قرعه خم گیری كه مساوی با خاك شدن و امتیاز از دست دادن است، به نفع رقبای كشتی گیران ما تمام شد كه همه اینها دلالت بر خوش یمن نبودن كشتی ما در المپیك ها دارد!

در تمام كشتی های انجام شده و در قانون 'كلینچ' حتی یك 'گوی' از داخل كیسه رییسان تشك به نفع كشتی گیران ما در نیامد كه واقعا جای تعجب دارد!

'رضا یزدانی' امید نخست تیم ملی كشتی آزاد ایران برای تصاحب مدال طلای بازی های المپیك لندن كه كشتی های بسیار سختی با 'عبدالسلام قادس اف' از روسیه و 'ماگومد موسی اف' از قرقیزستان گرفت، در مرحله نیمه نهایی مقابل 'والری آندریتسف' كشتی گیر اوكراینی به شدت مصدوم شد و نتوانست تا پای فینال پیش بیاید و روانه بیمارستان شد كه فقط می توان آن را بدبیاری بزرگی برای تیم ایران تلقی كرد.

مساله دیگری كه باید به آن اشاره كرد، پیشرفت و رونق كشتی آزاد در دنیا است كه این مساله سوای تیم روسیه در بین تیم های كشورهای روسی زبان (اقمار روسیه) از جمله جمهوری آذربایجان، گرجستان، اوكراین، ازبكستان، قزاقستان، قرقیزستان، بلاروس و ... كاملا مشهود و ملموس بود و نشان داد كه این كشورها در كنار قدرت بزرگی به نام ایران، كشتی دنیا را همچنان سرپا و سرزنده و شاداب نگه داشته اند كه جای خوشحالی است.

المپیك لندن همچنین نشان داد كشورهای دیگری همچون آمریكا، ژاپن، تركیه، كره شمالی، كوبا و آلمان كه از اریكه قدرت فرو افتاده بودند، بار دیگر خود را بازیافته و در بین تیم های خوب دنیا جای گرفته اند كه البته باید در كنار این كشورها، نام هندوستان را هم اضافه كرد و نباید به سادگی از كنار نام كشتی گیران هندی گذشت.

هندوستان می تواند جای خود را در بین تیم های خوب كشتی آزاد دنیا باز كند.

اما متاسفانه تیم های بلغارستان، كره جنوبی، لهستان، مجارستان، رومانی و مغولستان كه به دلیل در اختیار نداشتن سهمیه های كامل، با تعداد محدودی كشتی گیر در بازی های المپیك لندن شركت كرده بودند، مثل گذشته فروغی نداشته و تبدیل به تیم های درجه دو و سه در كشتی جهان شده اند.

در پایان پیكارهای كشتی آزاد بازی های المپیك 2012 لندن، در رده بندی تیمی از نظر مرغوبیت مدال ها، تیم های آمریكا و جمهوری آذربایجان هر كدام با 2 مدال طلا و یك برنز به طور مشترك به مقام قهرمانی رسیدند.

حال آنكه در پیكارهای كشتی فرنگی این بازی ها، در رده بندی تیمی، تیم ایران با تصاحب 3 مدال طلا عنوان قهرمانی را كسب كرد.

جدول رده بندی تیمی مسابقه های كشتی فرنگی و آزاد بازی های المپیك 2012 لندن، از نظر مرغوبیت مدال به شرح زیر است:

** كشتی فرنگی:

...........................

1 - ایران با 3 مدال طلا.

2 - روسیه با 2 مدال طلا، یك نقره و 2 برنز.

3 - كوبا و كره جنوبی هر كدام با یك مدال طلا.

4 - جمهوری آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و مجارستان هر كدام با یك مدال نقره و یك برنز.

5 - مصر و استونی هر كدام با یك مدال نقره.

6 - سوئد با 2 مدال برنز.

7 - تركیه، قزاقستان، لهستان، لیتوانی، ژاپن و فرانسه هر كدام با یك مدال برنز.

** كشتی آزاد:

.......................

1 - آمریكا و جمهوری آذربایجان با 2 مدال طلا و یك برنز.

2 - روسیه با یك مدال طلا، یك نقره و 2 برنز.

3 - ژاپن و ازبكستان هر كدام با یك مدال طلا و یك برنز.

4 - گرجستان با 2 مدال نقره و 2 برنز.

5 - ایران با یك مدال نقره و 2 برنز.

6 - هندوستان با یك مدال نقره و یك برنز.

7 - اوكراین و پورتوریكو هر كدام با یك مدال نقره.

8 - كوبا، قزاقستان و كره شمالی هر كدام با یك مدال برنز.

گزارش از: ناصر انصافی مقدم.

آشیان مهر تنکابن...
ما را در سایت آشیان مهر تنکابن دنبال می کنید

برچسب : کشتی در المپیک2012, نویسنده : مدیر amt بازدید : 425 تاريخ : دوشنبه 23 مرداد 1391 ساعت: 13:35