نگاه فدراسیون جهانی به روسای ما چگونه است؟/ بروز نتیجه تغییرات غیر کارشناسی در کشتی آزاد

ساخت وبلاگ

به گزارش خبرنگار ورزشی مشرق، سید جواد رفوگر رئیس انستیتو بین المللی کشتی که سابقه پوشیدن پیراهن تیم ملی را در کارنامه خود دارد و به عنوان مربی نیز کنار این تیم فعالیت کرده، ارزیابی درباره اتفاقات مربوط به تیم اعزامی به لندن دارد. وی درباره زوایای مختلف نتایج و مباحث مطرح شده به گفت و گو با ما پرداخته است. متن این مصاحبه را در زیر می خوانید:

مهمترین دلیل موفقیت کشتی فرنگی تمرینات بیشتر بود
اگر مقایسه ای داشته باشیم کشتی آزاد را با چهار سال قبل، در پکن یک برنز بیشتر نداشتیم؛ ولی امسال یک نقره و 2 برنز بدست آوردیم. البته مقایسه ای با کشتی فرنگی نخواهیم داشت چراکه بحث این دو با هم کاملا متفاوت است. کشتی فرنگی بیشتر از آزاد در اردوی آمادگی بود. در کشتی آزاد، 5 تا 6 ماه که اقای خادم و همکارانش آمده اند و در این مدت جنگندگی و روش کشتی را تغییر داده بودند. در کشتی هایی که آزادکاران از خود به نمایش گذاشتند، دیدیم که خیلی خوب ظاهر شدند؛ با وجود اینکه برخی از کشتی گیران شانس کسب مدال طلا را هم داشتند.

خادم دیر به کشتی آزاد ملحق شد
حوادثی که در کشتی فرنگی روی داد، مربوط به فرآیندی حدود چهار سال است؛ اما در آزاد 5 یا 6 ماه پیش اتقاق افتاد و کادر فنی تغییر پیدا کرد. آقای بنا با شناختی که از تیم داشت، برگشت؛ اما زمان برای کادر فنی جدید آزاد خیلی کمتر بود. تیمی که از نوجوانی و جوانی در کنار هم باشند با تیمی که تازه در کنار هم جمع شده اند، خیلی فرق می کند.

نتیجه تغییر غیر کارشناسی یزدانی خرم دیده شد
به طور کلی تغییراتی که در فدراسیون کشتی انجام شد، درست نبود و ضربه اصلی را آزاد از این تغییرات بدون کارشناسی خورد. زمانی که فدراسیون یزدانی خرم برای المپیک کار می کرد، خیلی راحت تمام کادر مدیریتی را عوض کردند. این تغییرات درست و کارشناسی نبود و به نظرم اشتباه محض بود که متاسفانه این اتفاق بد افتاد. اصل قضیه تغییرات اشتباه محض بود. نباید مسئولین وزارت ورزش فدراسیونی که آزمون و خطاهای بسیاری داشته را نباید قبل از این رویداد بزرگ تغییر می داد.
 
نباید غلام رضا محمدی را از کشتی آزاد کنار می گذاشتند
زحمات غلامرضا محمدی در کشتی آزاد بر هیچ کسی پوشیده نیست. به نظرم اگر محمدی یا کاوه کنار تیم بودند و به خادم و همکارانش کمک می کردند، نتایج بهتری را کسب می کردیم. مطمئن باشید شناختی که محمدی و کاوه از تیم ملی و ملی پوشان به لحاظ روحی و اخلاقی داشتند، کمک بسیاری به آزادکاران و کادر فنی می کرد.

نتایج کشتی ها برای فدراسیون گذشته هم هست
 قهرمانی کار یکسال و شش ماه نیست. پروسه ای چهار یا پنج ساله است که می توان در آن نتیجه گرفت. نتیجه ای که در کشتی فرنگی و آزاد گرفته شده را باید به حساب گذشته ها هم بگذاریم. اگر این کار انجام نشود، حق مطلب را ادا نکرده ایم. آقای یزدانی خرم وهمکارانش با آزمون و خطاهایی که داشتند، به جای رسیده بود که باید بازدهی مثبت را می دیدیم که متاسفانه تغییرات انجام شد. اگر وزارت این تغییرات را ایجاد نمی کرد و تا بعد از المپیک دست به تغییرات نمی زد، قطعا" نتایج بهتری را در لندن شاهد می بودیم. عوض کردن تفکر ورزشکار در 5 یا 6 ماه نمی تواند مدت کافی برای ملی پوشان باشد چراکه این موضوع مدت زمان بسیاری را می طلبد تا به نتیجه ای مطلبوب برسد.

تقوی و یزدانی دور از انتظار
به نظر شخصی من، یزدانی و تقوی اصلا" در حد و نام خود ظاهر نشدند. با توجه به پیش بینی ها و توقعات به حقی که اکثر قریب به اتفاق کارشناسان در مورد این دو ملی پوش داشتند؛ امات این 2 کشتی گیر هیچ کار یا هنری که از آنها انتظار می رفت را روی تشک از خود به نمایش نگذاشتند و بسیار ضعیف نشان دادند.

در المپیک از آنهایی که کمتر انتظار می رود، بهترین  نتیجه را می گیرند
جذابیت تورنمنت بزرگی چون المپیک در همین است که کشتی گیران بزرگ در آن موفق نمی شوند و در انتهای جدول قرار می گیرند و کشتی گیرانی هم که از آنها انتظار کمتری می رود، نتایج درخشانی کسب می کنند و در بالای جدول می ایستند. به نظر بنده کشتی گیرانی که کمتر شناخته شده اند، بهتر نتیجه می گیرند؛ به خاطر اینکه حریفان از انها کمتر شناخت دارند. فیلم مسابقات آنها کمتر در دسترس است و در صحنه های بین المللی کمتر حضور داشته اند. آن طور که روی کشتی گیران طراز اول حساب می شود، روی آنها حساب نمی شود و کمتر روی نقاط قوت آنها آنالیز می شود. کشتی گیری مثل مصطفی جوکار در حالی قهرمان جهان شد که کمتر رقیبی از او احساس خطر می کرد و حتی قرعه ای هم که نصیبش شد، خوب بود و قهرمان جهان شد.

در ارتباط خود با فدراسیون جهانی کشتی ضعف داریم
همیشه از اینکه در فدراسیون جهانی جایگاه نداریم، ضربه خورده ایم. در گذشته کرسی هایی در فدراسیون جهانی داشتیم؛ اما متاسفانه با مدیریت اشتباهمان آنها را از دست داده ایم. این قضیه برمی گردد به اینکه اصلا لابی نمی کنیم. برای این موضوع باید با دنیای کشتی ارتباط بیشتری برقرار کنیم؛ یعنی با کشورهایی که در این رشته فعال هستند ارتباط بیشتری داشته باشیم. کمیته ملی المپیک، وزارت ورزش و فدراسیون کشتی اگر یک نماینده ای را می خواهند معرفی کنند، باید از او حمایت بسیاری داشته باشند. حمایتی که از امیررضا خادم شد، درست نبود و در اندازه های ایشان نبود. در آخرین مصاحبه هم که مارتینتی داشت، عنوان کرد باید با دنیا ارتباط داشته باشیم. بالاخره در لابی همه چیز وجود دارد. یک جاهای حتی لازم نیست بخواهیم پول هم خرج کنبم و اگر ارتباط خوبی با سایر کشورها داشته باشیم می توانیم در مجامع بین المللی موفق باشیم.

فدراسیون های جهانی روی صحبت های روسای فدراسیون ما حساب باز نمی کند
نوع برخوردی که با فدراسیون یزدانی خرم شد، کارشناسی و اصولی نبود و ضربه آن را در انتخابات فدراسیون جهانی خوردیم. فدراسیون جهانی از رییس آن گرفته تا کارمندانش تا می آیند که با مسئولین فدراسیون ما کار کنند، در کمال تعجب می بینند که آن تیم کنار می رود. از سویی، فدراسیون جهانی روی کشور ما حساب نمی کند و روی صحبت های ما هم هیچ حسابی باز نمی کند چون روسای فدراسیون ما استمراری در کار خود ندارند.

آشیان مهر تنکابن...
ما را در سایت آشیان مهر تنکابن دنبال می کنید

برچسب : عملکرد کشتی در المپیک, نویسنده : مدیر amt بازدید : 612 تاريخ : دوشنبه 23 مرداد 1391 ساعت: 19:40